KALIBRATIE OP LOCATIE

TTC kalibreert meetinstrumenten op locatie. Hiervoor zijn klimatologisch ingerichte auto’s (de mobiele meetkamers) beschikbaar. Deze meetwagens zijn uitgerust met gecertificeerde meetmiddelen.

Indien u nog niet weet welke instrumenten voor kalibratie in aanmerking komen kan TTC u hierin adviseren. Tevens kan TTC u behulpzaam zijn met het opzetten en begeleiden van uw kalibratiesysteem

Op verzoek van de klant komt TTC langs om de daarvoor in aanmerking komende meetmiddelen te kalibreren en indien nodig te justeren (nastellen) en/of repareren. Tevens kan TTC voor u het graveren van de registratienummers in het instrument verzorgen.

Na kalibratie worden de meetmiddelen voorzien van een kalibratiesticker en worden de verkregen meetgegevens in het kalibratiesysteem verwerkt. U ontvangt van TTC van elk goedgekeurd instrument een bijbehorend (RvA) certificaat. Het (RvA) certificaat kan bij controle aan een certificerende instantie getoond worden als geldig bewijs van kalibratie.

Indien het instrument niet te justeren en/of te repareren is en hierdoor afgekeurd wordt, volgt er geen certificaat en worden er dus ook geen kalibratiekosten in rekening gebracht. Slechts de tijd die aan het instrument is besteed zal worden berekend.

Tevens krijgt u van TTC nog een inventarisatielijst. Op deze lijst staan al uw gekalibreerde instrumenten vermeld. Op deze wijze kunt u overzichtelijk zien welke instrumenten er bij uw bedrijf aanwezig zijn en wanneer de instrumenten weer aan de beurt zijn voor kalibratie.

Verder heeft TTC een inlogsysteem voor uw online instrumentenbeheer. U kunt bij TTC middels uw e-mail een wachtwoord aanvragen en zo toegang krijgen tot uw persoonlijke webpagina. Op deze pagina staan al u bij TTC gekalibreerde instrumenten vermeld, de bijbehorende certificaten, de historie hiervan en een complete inventarisatielijst.

Tevens krijgt u ongeveer een maand voor de afloopdatum van uw certificaten een melding via de mail dat wij binnenkort weer telefonisch contact met u zullen opnemen om een afspraak te maken voor kalibratie.